Gode energivaner

 

Rigtig temperatur

Hold temperaturen i køleskabet på 5 grader og fryseren på minus 18 grader. Tø frostvarer op i køleskabet, så udnytter du nemlig kulden fra de frosne madvarer og sparer på elforbruget.

Luft rigtigt ud

Det er billigere for dig at lufte ud gennem ventilationsanlægget, end ved at åbne et vindue.

Åbne vinduer

Hvis du på kort tid vil have en stor mængde frisk luft ind i din lejlighed, kan du åbne et par vinduer og skabe gennemtræk. Lad højst vinduerne stå åbne i 5 minutter ad gangen.

Fugt på ruder

Vær opmærksom på fugt på den indvendige side af dine vinduer. Hvis der konstant er fugt, fungerer dit ventilationsanlæg måske ikke, som det skal. Følg rådene her på siden eller kontakt din ejendomsfunktionær.

Skimmelsvamp

Der er styr på fugten i lejlighederne. Et effektivt ventilationsanlæg sørger for udluftning, og en smiley-tavle viser, om teknikken fungerer, som den skal.
Vær opmærksom på, at fugt sammen med støv og hår fra dyr og mennesker er grobund for skimmelsvamp. Jævnlig rengøring er med til at forhindre, at du får skimmelsvamp i din lejlighed.

Fyld maskinen op

Fyld din vaskemaskine og opvaskemaskine helt op, før du starter dem. En fyldt maskine bruger den samme mængde vand, som en halvfyldt maskine.

Standby

Vær opmærksom på de små røde lys på fladskærme og andre elektriske apparater, du har slukket for. De røde lys viser, at apparaterne står på standby. Det betyder, at apparatet stadig bruger strøm. Sluk i stedet på kontakten.

Sparepærer

Skift til lavenergipærer i alle lamper.

Hvidevarer

Køb vaskemaskine, opvaskemaskine og køleskab med et lavt forbrug af el.

Dryp fra vandhaner

Hold øje med vandhaner og toiletcisterner, der drypper eller løber. Selv om de små dryp ser uskyldige ud, bliver de til rigtig mange liter vand på et år.

Luk for vandet

Tag korte brusebade og luk for vandet, mens du sæber dig ind.